Holland Tennis Academy is een autonome tennisopleiding waar ambitieuze en prestatieve tennissers, professioneel worden opgeleid en begeleid.

Bij de Holland Tennis Academy worden de tennistrainingen gegeven door trainers met een KNLTB B of C diploma met een geldige licentie. De Holland Tennis Academy werkt nauw samen met de KNLTB.

De tennisopleiding is er op gericht om het maximale uit een tennisspeler te halen. Daarvoor is er een uitgebalanceerd training- en wedstrijdprogramma dat aandacht schenkt aan mentale, fysieke, technische en tactische ontwikkeling. Binnen de opleiding wordt veel aandacht besteed aan de ontwikkeling van een (top)sportattitude. Discipline, respect, lef, verantwoordelijkheid nemen, grenzen verleggen, positief zelfbeeld spelen hierbij een belangrijke rol.

Leerlingen die het gehele traject doorlopen, hebben zich ontwikkeld tot mentaal sterke, positieve persoonlijkheden die weten wat er voor nodig is om maximaal te presteren. Het begeleidingsteam van de Holland Tennis Academy bestaat uit meerdere personen die specifieke kennis en ervaring in (tennis)sport hebben voor alle leeftijden en spelniveaus. Voor de Holland Tennis Academy werken ervaren tennisleraren, trainers- coaches, mental coach, conditie- krachttrainer, sportfysiotherapeut, sportarts en een backoffice manager.

Het begeleidingsteam van de Holland Tennis Academy bestaat uit meerdere personen die specifieke kennis en ervaring in (tennis)sport hebben voor alle leeftijden en spelniveaus.

Voor de Holland Tennis Academy werken ervaren tennisleraren, trainers- coaches, mental coach, conditie- krachttrainer, sportfysiotherapeut, sportarts en een backoffice manager.

Holland Tennis Academy werkt vanaf september 2018 samen met een uitgebreid netwerk van gecertificeerde tennisscholen

De KNLTB heeft na een zorgvuldig certificeringstraject met onafhankelijk adviesbureau NMC Bright een uitgebreid landelijk netwerk van onderbouw- en bovenbouwscholen samengesteld. Woensdag 14 maart ondertekenden 32 tennisscholen de overeenkomst tijdens de Menzis Nationale Overdekte Jeugd Kampioenschappen (NOJK) in Den Haag. De samenwerking gaat vanaf september 2018 in voor de duur van één jaar.

Het netwerk van gecertificeerde tennisscholen bestaat vanaf 1 september 2018 uit 7 tennisscholen voor talenten in zowel de basis- als de middelbare school leeftijd (t/m 18 jaar), omringd door 25 tennisscholen die de eerste opleiding van kinderen in de basisschoolleeftijd voor hun rekening nemen. Een groot deel van deze tennisscholen maakt al langer deel uit van het netwerk, en een aantal nieuwe scholen zijn toegetreden. De geselecteerde tennisscholen krijgen een prominente rol in het opleiden van talentvolle jeugdspelers. Bekijk hier een overzicht van alle gecertificeerde tennisscholen.

Samenwerking

Jacco Eltingh, Technisch Directeur van de KNLTB, is blij met het uitgebreide landelijke netwerk: “De KNLTB wil met het Nederlandse toptennis weer een serieuze concurrent worden binnen het internationale toptenniscircuit en daarvoor is samenwerking met deze scholen cruciaal. Als we allemaal hetzelfde referentiekader hebben, streven we ook allemaal hetzelfde na: het opleiden van topsporters. We moeten het echt samen doen. Het is daarom fantastisch dat we met deze 32 tennisscholen de samenwerking aangaan om nog meer talentvolle jeugdspelers te laten doorstromen en begeleiden naar de absolute top. Met de niet aangesloten tennisscholen zullen we vanzelfsprekend ook onze uiterste best blijven doen om optimaal contact te onderhouden.”

­